• Latest News

    16 Temmuz 2017 Pazar

    Tarihi Dizi Sevenler İçin Kaçırılmayacak 10 Kitap


    Diriliş Ertuğrul Dizisi Sevenler İçin;

    DİRİLİŞ MERHABA SÖĞÜT:



    Kayı Han Boyu...
    Malazgirt Zaferi’nden sonra Anadolu’ya akan yüzlerce boydan sadece biri...
    Öylesine küçük ki, göç kollarının içinde yitip gitmiş gibi...
    Küçük, ama inançlı; dünya ötesi ebedî emelleri ve idealleri var. Dünya ötesi ebedî emelleri ve idealleri olduğu içindir ki, Anadolu topraklarında yeniden dirilişi sadece o gerçekleştirebiliyor.
    Vuslatın ilk durağı Söğüt...
    Vuruşa-barışa Söğüt’e gelip yerleşen Kayı Hanlılar, göçlerle örülen emellerini besleyip devletleştirecek, oradan Bizans’a uzanarak Peygamber müjdesine ulaşacaktır.
    Bu muhteşem bir oluşun hikâyesidir. Hedefini iyi tespit etmiş ve kendisini hedefe kilitlemiş toplumların neler yapabileceğine Kayı Han Boyu’nun yaptıkları şahittir.

    ATAM OĞUZ:



    Türklerin Atası olarak kabul edilen Oğuz Kağan kimdir? Bu soruya onlarca yanıt verebiliriz.
    Geçmiş zamanlardan beri Oğuz Kağan hakkında birçok araştırma yapılmış, birçok tez ortaya konulmuştur. Bu araştırmalardan yola çıkarak, Oğuz Kağan’ın Zülkarneyn, Makedonların efsanevi kralı Büyük İskender, Saka Hükümdarı Alp Er Tunga, Hun İmparatoru Mete Han, 2.Göktürk Devleti’nin kurucusu Bilge Kağan, olduğu iddia edilegelmiştir. Bu kişilerin her biri içinde güçlü kanıtlar sıralanmıştır.
    Peki ya gerçekte Oğuz Kağan kimdi?
    Onu bu denli özel kılan, tarihe bu denli derinden işlemesini sağlayan özellikleri nelerdi?
    Atam Oğuz, sizi Orta Asya’da, Türklerin kadim memleketinde efsanevi bir yolculuğa çıkarıyor ve Oğuz Kağan’ın izinde dört başı mamur bir maceranın içine sürüklüyor.

    MUHTEŞEM YÜZYIL SEVENLER İÇİN:

    DÜNYAYA HÜKMEDEN SULTAN:

    Kanuni Sultan Süleyman, sınırları üç kıtaya yayılmış Osmanlı İmparatorluğu’nu sadrazamı, Sokullu Mehmet Paşa; kapudan-ı deryası, Barbaros; mimarı, Mimar Sinan; şeyhülislamı, Ebussuud Efendi; şairi, Bâki olan muhteşem kadrosuyla, yıllarca adaletle yönetti. Kimdi bu cihan sultanı? Nerede, nasıl ve kimler tarafından yetiştirilmişti? Bu yetişme sürecinde nerelerde kalmış ve hangi vazifeleri yerine getirmişti? Buralarda hayatının ilerleyen safhalarını etkileyen ne gibi gelişmeler olmuştu? Saltanat yıllarında hangi seferlere çıkmış, siyasi olarak nasıl bir mücadele sergilemişti?

    Televizyon ve gezi programlarıyla 7’den 70’e herkese tarihi sevdiren Talha Uğurluel, şimdi de Kanuni Sultan Süleyman’ı fethettiği beldeleri, bıraktığı eserleri, yaptırdığı kaleleri çektiği fotoğraflar eşliğinde anlatıyor.

    Uğurluel, Kanuni’nin çevresindeki insanları, ailesini ve o günün dünyasını yakından tanıtarak tarih anlatımına taze bir soluk getiriyor. "Şehzadelik ve saltanat yıllarında Avrupa’da ve Asya’da neler oluyordu? Kimler, hangi devletleri yönetiyordu? Bu devletlerin gücü, amacı, planları neydi?" sorularının da cevabını veriyor. Bu mukayeseli inceleme, Kanuni ve kadrosunun hangi durumlarda neye göre nasıl bir tavır sergilediğini, nereye hangi amaçla sefer yapıldığını, alınan kararların gerekçelerini tüm açıklığıyla anlamanızı sağlıyor.

    Talha Uğurluel, Dünyaya Hükmeden Sultan Kanuni kitabıyla sizleri Kanuni’nin doğduğu Trabzon’dan şehzadelik yaptığı Manisa’ya, padişah olarak geldiği İstanbul’dan fetihlere çıktığı Avrupa’ya götürecek; Hürrem Sultan’dan Pargalı İbrahim’e, Mihrimah Sultan’dan Rüstem Paşa’ya kadar birçok tarihî şahsiyetin bilinmeyen yönlerini anlatacak…


    Pargalı İbrahim Paşa / Kanuni'nin Düşü, Hürrem'in Kabusu:


    Bu romanda, Pargalı İbrahim'in görkemli ama trajik yaşamının yanı sıra, Kanuni ve Hürrem Sultan'ın kişiliklerinin gizli yanlarına da tanık olacaksınız. 
    "Pargalı İbrahim Paşa" romanı aynı zamanda, Anadolu'daki en küçük beyliklerden birinin nasıl dünyanın en büyük imparatorluğu haline geldiğini, Celâli İsyanları'nın kökeninde yatan gerçekleri, saray ve saray dışındaki yaşamın entrikalara dönük yüzünü merak edenler için belgesel nitelikte bir kitap...


    Kösem Sultan:


    Turan Oflazoğlu yazdığı oyunlarla Türk tiyatro evreninde yankılar uyandırmış usta bir kalem. Amerika’da iken kaleme aldığı ilk oyun denemeleri ardından tarihsel olay ve kişileri konu edinmeye özel bir eğilim gösteren Oflazoğlu, tarihsel olanın özündeki trajik öğeyi keşfedip evrensel insan sorunu üzerinde odaklanmak ve bunu genelde yazınsal, özelde teatral yaklaşımın özgün diliyle ortaya koymak istemiştir. Örneğin Deli İbrahim, tahta çıkmaya hazır olmayan bir padişahın bilinçli çılgınlığını, IV. Murat iktidar tutkusunu ele alır. Kahramanların iç dünyasını yansıtarak onların trajik yanlarını derin biçimde irdeler. Bu örneklere Kösem Sultan, Kılıç ve Ney, Genç Osman adlı oyunları, hatta “Sultanahmet Ses ve Işık Gösterisi”nin senaryosu da eklenebilir. Tarihsel olayların ortasında yaşayan ve onlarla bütünleşen kişilerin iç ve dış çelişkilerini yansıtmayı ön planda tutan Oflazoğlu’nun oyunları, bu nedenle yalnızca tarihsel oyun olma özelliğini aşmıştır. Çünkü bu oyunlardaki temel sorun tarihsel bir dönemin yorumu olmanın yanında ve ötesinde insanın evrensel gerçeğini yakalamaktır. Bu kitap, Oflazoğlu’nun birikimi, başarısı ve temel yazınsal yaklaşımının tipik bir örneği sayılmalıdır.

    IV. Murat:



    Osmanlı padişahları içinde, çok derin izler bırakan isimler çıkmıştır. IV. Murat da, böylesi sultanlardan biridir. Gerek kendi döneminde atağa geçen ülkenin gücü, gerekse sosyal alanda yaptıkları, kendisinden sonraki dönemleri derinden etkilemiştir. Tiyatrolarda defalarca kez sahnelenmiş olan bu eser, Turan Oflazoğlu’nun özgün ve önemli çalışmalarından biridir...

    PAYİTAHT ABDÜLHAMİT DİZİSİ SEVENLER İÇİN:

    Sultan II.Abdülhamit Han
    Adalet Ustaları:


    Sultan İkinci Abdülhamit Han’ın dağılmış olan Osmanlı Devleti’ni toparlaması, güçlendirip ilerletmesi; başta İngiltere olmak üzere batılı devletleri yeni plan yapmaya, Abdülhamit Han’ı tahttan uzaklaştırmak için teşebbüslerde bulundurmaya sevk etti. 

    Bunun için Osmanlı hakimiyeti altında asırlardır huzur, refah ve güven içinde yaşayan gayri müslim ve Türk olmayan unsurları devlete karşı defalarca kışkırtmışlardı.

    13 Şubat 1878 günü yayınladığı fermanla Meclis-i Mebusan-ı süresiz kapattığını ve ülkenin idaresini eline aldığını bildirdi. Kanun-i Esasi’yi ilga etmedi.

    Bir devlet Milleti Vahideden (Tek milletten) meydana gelmedikçe, onun parlementosunun faydadan çok zararı olur!...


    Siyasi Hatıratım


    Elinizdeki eser, padişahlıktan uzaklaştırıldıktan hemen sonra kaleme alınmış ve Ali Vehbi Bey tarafından Fransızcaya tercüme edilerek yayınlanmıştır. Abdülhamit'in devri içinde Osmanlı Devleti'ne, İslam dünyasına, Türk aydınlarına, batı dünyasına nasıl baktığını, ne gibi planlar ve hesaplar peşinde olduğunu bu eserden rahatlıkla takip etmek okuyucu için mümkün olacaktır.



    VATANIM SENSİN DİZİSİ SEVENLER İÇİN:

    Şu Çılgın Türkler:



    Dünyadaki en meşru, en ahlaklı, en haklı, en kutsal savaşlardan birinin, emperyalizme karşı verilmiş ve kazanılmış ilk kurtuluş savaşının, bir millileşme ihtilalinin romanı, şaşırtıcı bir yakın zaman destanı...

    -Turgut Özakman'ın elli küsur yıldır süregelen çabasının ürünü.
    -Milli Mücadelemizin, bir serüven romanı gibi rahat okunan ve şimdiye kadar yazılmamış ayrıntılı, çok yönlü öyküsü.
    -Gurur ve ibret verici gerçeklerin, gerçek belgelere dayalı olgu ve olayların, insanı içine çeken, şaşırtan, heyecanlandıran, ağlatan, gönendiren anlatısı.
    -Tüm yeni nesillere eşi olmayan bir armağan.


    • Blogger Comments
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Tarihi Dizi Sevenler İçin Kaçırılmayacak 10 Kitap Rating: 5 Reviewed By: Unknown

    Find Us On Facebook

    Scroll to Top