• Latest News

    29 Ağustos 2015 Cumartesi

    Bir gideni...

       




    Sağ elini sol elinin üstüne koydu yaşlı kadın,yılların getirdiği hüzün ile.Ve çizgili battaniyesini örttü dizlerine,geçmişi örtmek kıymetlisini kem gözlerden korumak ister gibi. Sonra ansızın kaldırdı başını gökyüzüne,bulutsuz gece sadece göğü değil aklını da berraklaştırmışdı. Ve sonra nedendir bilinmez bir damla yaş aktı gözlerinden.Dahada dikleşti tekerlekli sandalyesinde,bir şeylere ben hala buradayım demek istercesine.Elleri kaydı yan sehpada ki kutuya iki genç çiftin fotoğrafını aldı.Elleri titrek.Anlamlı anlamlı baktı beyefendiye.Kaybediş mi yalnızlık mı bilinmez.Ve sonra beni fark etmiş olacak ki başladı anlatmaya.Tuttu kolumdan çekti anılara.Bir kapı önündeyiz daha doğrusu bir kapı önü gözlemekteyiz.Genç bir bey yol almaya başladı sokağın başından ve sanki bir an önce gitmek istercesine karanlık sokağı arşınlayarak yürüdü eve.Kapıyı çalınca genç bir bayan geldi aşağı ve buyur etti genç beyi.Sarılıp söyleyemese de gözlerinden belliydi duyduğu özlem.Sanki kalbi atmaktaydı yalnız onun için.
    Dumanlandı etraf,şimdi bir kahvedeyiz Gök ile deniz birbirine karışmış.Yan masada genç bey tek başına biraz bekliyoruz, denizi izliyoruz.Huzuru ümidi ve özgürlüğü tanımlayabilir milyonlar için milyon defa ama genç kız için tek anlamı keder galiba çünkü biz dalmışken balık misali denize genç bey fırlatıvermiş yüzüğü kızın üzerine.Başını eğdi genç kız ve sildi o sol gözünden akan tek bir damla göz yaşını,usulca cebinden çıkardığı bir kaç buruşuk kağıt parayı bıraktı çay bardağının yanına.Kalktı ve ardına dahi bakmadan yürüdü.Her adımda kalbinden bir parça daha düşürerek.
    Buğulandı etraf.Ve bir ses yankılandı sessiz çığlıklar da keşke ah keşke kararsa diye.Yaşlı kadın ellerimi bıraktı ve yerine koydu fotoğrafı sessizce ufka dikti geri gözlerini.
      Herkesin içinde vardır bir gideni,bir türlü kopamadığı,uğurlayamadığı,dayanamadığı.Uğruna kendinden vazgeçtiği ve bu uğurda her şeyini yitirdiği.Selam olsun uğurluyamadıklarımıza.Selam olsun o en tatlı hatıralara.
                                                                                                   R.Ç.

    • Blogger Comments
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Bir gideni... Rating: 5 Reviewed By: Unknown

    Find Us On Facebook

    Scroll to Top